Ai persoana potrivită langă tine?

Fiecare relație are un ciclu…

La început, te îndrăgostești de partenerul tau, petreceți cât mai mult timp împreună, vorbiți la telefon ore în șir, duci dorul atingerilor sale și gesturilor frumoase.

Să te îndrăgostești nu e greu. Este de fapt un lucru complet natural și spontan. Nu poți alege tu când te îndrăgostești și nu poți face nimic în legătură cu asta.

În engleză se traduce prin expresia „fall in love”- cadere în dragoste. Nu ai vrut tu să cazi, pur și simplu așa s-a întâmplat.

Oamenii îndragostiti spun „mi s-au aprins călcâiele”. Doar imaginează-ți expresia. Asta înseamnă că erai acolo, stând degeaba, apoi ți s-a întâmplat ceva.

Momentul îndrăgostirii reprezintă o experiența pasivă și spontană. Însă după câteva luni sau ani alături de partenerul tau, focul se stinge.

Este un ciclu natural al fiecărei relații. Și așa credem că este bine. Credem.

Încet, dar sigur, apelurile telefonice devin un deranj, ba chiar un motiv de pierdere a timpului, gesturile mici devin nesemnificative, vorbele la fel, atingerile sunt aproape inexistente și glumele partenerului devin enervante și vi se par ironii. Totul devine anost și fără niciun sens.

În această situație, vei începe tu sau partenerul tau să vă întrebați: „Oare sunt cu persoana potrivită?”. Vei începe să compari trecutul cu prezentul. Cum a fost atunci și cum e acum. Și vei prefera să renunți.

Vei reflecta la euforia pe care ai avut-o cândva și vei dori să începi această experiență cu altcineva. Acesta este momentul când relația se destramă. Ăsta e sfârșitul.

Cheia pentru a avea succes într-o relație nu este găsirea partenerului potrivit. Este, de fapt, să înveți să iubești persoana pe care ai găsit-o.

Oamenii dau vina pe parteneri pentru nefericirea lor. Ei cred că fericirea poate fi oferită doar de cel de lângă tine. Fericirea ta o vei găsi întotdeauna la tine, nu la altcineva.

Infidelitatea este cea mai frecventă. Însa, cauza acestei probleme nu se află înafară relației tale, ci în interiorul ei.

Nu spun că nu poți să te îndrăgostești de altcineva. Poți. Și temporar te-ai simți mai bine. Dar după câțiva ani, va fi aceeași poveste, vei fi în aceeași situație.

Pentru că trebuie să înveți să iubești persoana pe care ai găsit-o dacă îți dorești o relație reușită, nu să tot cauți acea „persoană potrivită”.

Dragostea durabilă nu este o experiență spontană și pasivă. Trebuie să muncești pentru ea zi de zi. Trebuie sa investesti efort, timp si energie. Si cel mai important lucru, INTELEPCIUNE.

Nu este ușor. Dar despre asta e vorba. Vrei să fie ușor sau vrei să fie durabil? Trebuie să știi ce să faci pentru a funcționa.

Însă, dragostea nu este un mister. Sunt lucruri concrete pe care trebuie să le faci cu sau fără partenerul tau. La fel cum există Legea Gravitatiei, așa există și legi pentru relații. Fii atent cum aplici aceste legi și vei observa o schimbare.

Asumă-ți ce simți dacă vrei să meargă. Înainte să judeci, uită-te în interiorul tău. Când tu faci X, eu simt Y. În acest fel, eviți să dai vina pe partner și îți asumi tu sentimentul din interiorul tău. Nu căuta vinovați sau scuze.

Pentru că dragostea este o DECIZIE.

-Antonia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close